Home » Blog » PowervrouwAcademy » Hoe het begon – deel 2

Hoe het begon – deel 2

door | 22 sep, 2018 | PowervrouwAcademy

Dus ik zie die definitie daar staan “Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken” en ik weet ineens: Er klopt iets niet, maar wat dan precies?

Ik blijf mijzelf deze vraag stellen. Blijf puzzelen. Tijdens het eten koken, boodschappen doen, studeren, werken, kinderen opvangen, stofzuigen, gesprekken voeren. Het ratelt in mijn hoofd dat het een lieve lust is.

Beelden komen en gaan. Cliënten die ik gesproken heb als re-integratiecoach, als hulpverlener. Aan de rand van de afgrond levend door financiële misère als gevolg van ziekte of ontslag. Of andersom.

Maar ook mijn eigen ervaringen, mijn leven tot nu toe. Zelfstandig, onafhankelijk, zakelijk aan de buitenkant maar gevoelig, vaak eenzaam en verdrietig aan de binnenkant. En dat heeft allemaal invloed op elkaar. Alsof ik eeuwig in een cirkeltje zat. En ineens valt het kwartje. Of weer een kwartje. Het volgende kwartje.

Er ontbréékt iets!

“Maatschappelijk welzijn”. Dat stukje. Dat raakt mij. Het raakte mij toen, twee jaar geleden. Maar nu nog steeds. Want wat is “Maatschappelijk welzijn” dan? Waar bestaat dat uit? Als je dat zo omschrijft, lekker vaag, wat wil je dan niet zien? Of wat vergeet je dan? Of durf je niet uit te spreken?

Ik bevind mij in een toestand van maatschappelijk wel zijn. Ik bevind mij in een toestand van maatschappelijk zijn. Ik bevind mij in een toestand van maatschappelijk onwel zijn.

Maar hoe voel ik mij dan? Wat doe ik dan? Hoe leef ik dan mijn leven?

Ben ik dan ziek? Of functioneert er iets niet?

Wat mist hier nou?

Ik zag dus wel wat er niet klopte maar wist ook niet zo goed wat dan precies.

Wordt vervolgd…..

Aan de slag!

 

Meteen aan de slag om de eerste stappen te zetten naar wie jij werkelijk bent? Stuur me dan een mailtje en dan zet ik je op mijn lijst voor het ontvangen van tips, artikelen en praktische oefeningen!

Gerelateerde artikelen

Daring greatly…

Daring greatly…

Ergens tijdens de geschiedenisles op de HAVO lees ik voor het eerst de speech van Theodore Roosevelt in 1910 'Man in the Arena'. De tekst zegt me...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin